Nyheter fra Anestesisykepleierne NSF

Barneanestesikurs 2018

Skrevet .

115 deltakere fra hele landet fikk med seg spennende forelesninger og lærerik workshop. Heller ikke i år skuffet Barneanestesikurset.  Lokalgruppen av ALNSF i Troms har arrangeret dette tradisjonrike kurset i  hele 30 år. Og i år tok Tromsø oss imot med nysnø, klarvær og en nylig tilbakevendt sol! 

Stadig aktuelle tema

Temaene fra tredve år tilbake er like aktuelle i dag; luftveishåndtering og HLR til barn.  Noe av det som har vært nytt de siste årene er temaet barnemishandling. Dessverre en stadig mer aktuelt tematikk. Barnemishandling ble forelest over flere bolker og var dessuten med som en av workshops, hvor temaet var ”Du ser det ikke før du tror det”. Og det er nok en del sannhet i det, men også det å vite hva man egentlig skal se etter. Vi anestesipersonell har en unik mulighet til å ta en ekstra kikk på pasienten på operasjonsstua og oppdage slikt som blåmerker og skader i munnen. 

Mange av historiene som ble fortalt var også svært gripende. Det var ofte at man måtte tørke en liten tåre i øyekroken. Men det er viktig å høre, slik at vi kan ta et skritt tilbake og tenke litt over hvordan vi egentlig gjør tingene og om vi i fremtiden kan gjøre det litt annerledes. Og det ble også fortalt om suksesshistoriene, som også viser hvor viktig det er å gå på kurs for å lære og få trent i praksis, det gjør oss bare bedre.

Alle presentasjoner som vi har fått lov å dele med dere i etterkant blir å finne på www.barneanestesi.no

Spennende workshop's

En av workshopene var intraossøs kanylering.Her fikk vi øve oss på å borre på griseknokler. I tillegg var det en av arrangementskomiteen som hadde tatt med seg barna sine, slik at vi også fikk kjenne på dem hvor nålen skal settes. Sporty mor og sporty barn.

os

På fredag var vi på Rorbua og spiste pizza med musikk til og vitser i god gammel ”du skal høre mye” stil. Lørdag var det festmiddag med taler og artig underholdning. Og i pausene på dagen fikk vi hjemmebakte kaker, som var tradisjon og som ble godt mottatt av alle. Det var en del utstillere, og de hadde sammen laget en quiz og kommet med premier, så de ble også godt besøkt.

Vi hadde fantastisk fine og lærerike dager i Tromsø. Dessverre rakk vi ikke å reise ut av Tromsø for å finne nordlyset. Så da må vi tilbake i 2020 da det igjen skal være barneanestesikurs. Da kommer vi en dag tidligere og drar på nordlysjakt!.

tromso

Utskrift